Akça Ortaokulu

AKÇA KÖYÜ ALPASLAN MEVKİİ YILDIRIMLAR SK. AKÇA ORTAOKUL BLOK NO 5 ERBAA / TOKAT
Vizyon
Milli, manevi ve ahlaki değerleri yüksek, yeteneklerinin farkında, mutlu, sağlıklı ve hayata hazır bireyler yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
Öğrencilerimizin çağdaş standartlarda ve bireysel özelliklerine uygun öğrenme alanlarını oluşturarak; iletişime ve paylaşıma açık, öz güveni, öz saygısı, hak, adalet, milli kültür ve demokrasi bilinci yüksek; okuma, anlama, araştırma, eleştirel düşünme, yorumlama ve sorun çözme becerisi gelişmiş, yeniliklere açık, öğrenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmiş, mutlu bireyler olarak sosyal hayata ve üst öğrenime hazır hale gelmelerini sağlamaktır.
Başarılar
SPORTİF BAŞARILAR: 2017-2018 Yılı Sportif Başarıları; 1-Masa Tenisi Küçük Kızlar İlçe Birinciliği 2-Masa Tenisi Küçük Kızlar İlçe İkinciliği 3-Masa Tenisi Yıldız Erkekler İlçe İkinciliği 4- Masa Tenisi Küçük Kızlar İl Üçüncülüğü 2018-2019 Yılı sportif Başarılar; 1-Masa Tenisi Küçük Kızlar İlçe Birinciliği 2-Masa Tenisi Küçük Kızlar İlçe İkinciliği 3-Masa Tenisi Yıldız Erkekler İlçe İkinciliği AKADEMİK BAŞARILAR: 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 8.sınıftan mezun bütün öğrencilerimiz bir üst öğrenime yerleşmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 8.sınıftan mezun bütün öğrencilerimiz bir üst öğrenime yerleşmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen İOKBS sınavını bir öğrencimiz kazanarak burs almaya hak kazanmıştır.
Ulaşım
Geliş gidişte sıkıntı yaşanmayan bir yerdir. Gün içinde köyden ilçeye minübüs servisleri vardır.
Yerleşim Yeri
Kasaba , Erbaa-Amasya karayolu üzrindedir.Erbaa´dan Amasya´ya doğru giderken 12 km. sonra sola ayrılır.Karayoluna 3 km. dir.Ulaşım sıkıntısı olmayan düz bir yola hakimdir.
Tokat ´a 85 km , Erbaa ´ya 15 km uzaklıkta